Pamätáte si z detstva na drožďovú polievku? Prinášame vám tip na túto tradičnú polievku, ktorú sme gastronomicky vylepšili. Drožďová polievka s krupicovými haluškami s lahôdkovým droždím je proste chuťová bomba ideálna na doplnenie živín aj tekutín.

 

Táto polievočka je nielen veľmi chutná, ale aj veľmi zdravá. Vďaka chutnej zelenine plnej vlákniny a droždiu. Droždie obsahuje najmä vitamíny typu B, vlákninu a minerály. V spojení s jedinečnými krupicovými haluškami s lahôdkovým droždím, ktoré im dodá výnimočnú chuť, posuniete túto tradičnú polievku na nový gastronomický level.

 

Drožďová polievka s haluškami s lahôdkovým droždím - budeme potrebovať:

Polievka:

 

Halušky s lahôdkovým droždím:

Postup prípravy:

  • Ako prvé očistíme cibuľu a nakrájame ju na drobno.
  • Zeleninu ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.
  • V hrnci na rozohriatom oleji speníme cibuľu do sklovina a následne pridáme aj koreňovú zeleninu.
  • Zmes chvíľu orestujeme a potom pridáme kvasnice, ktoré za stáleho miešania necháme rozpustiť.
  • Zeleninu následne zalejeme horúcou vodou a pridáme aj bujónku, farebné korenie a polievku varíme na nižšom až strednom stupni.
  • Zatiaľ pripravíme zmes na halušky.
  • Všetky suroviny so zmäknutým maslom dôkladne vymiešame v miske a zmes necháme postáť.
  • Keď je zelenina v polievke uvarená, pridáme do polievky aj halušky.
  • Tie pripravujeme pomocou čajových lyžičiek, pomocou ktorých vytvarujeme tvar halušiek.
  • Halušky varíme približne 15 minút a polievku odstavíme.
  • Následne drožďovú polievku servírujeme do hlbokých tanierov alebo misiek.
  • Polievku môžeme ozdobiť čerstvou petržlenovou vňaťou, ktorá dodá polievke farebný kontrast.

 

Drožďová polievka s haluškami s lahôdkovým droždím

 

Dobrú chuť.

 

TIP: AK milujete zdravé zeleninové polievky, vyskúšajte aj falošný hovädzí vývar z tekvicovej dužiny a šupky. Recept nájdete TU.

 

Obr. vlastný archív